Боя за стена. Цвят и текстура

Кое е най-достъпното и лесно решение за преобразяване на вътрешното пространство?  Това е боя за стена, разбира се!

Вариантите са много, комбинациите са безкрайни-  от основните черни и бели до живи и наситени цветове. Цветът предава различни настроения: меки и ефирни, драматични или романтични. Колко пъти вие сами сте искали да започнете с такова преобразяване?

Малки мостри и големи стени

При избора на боя за стена са важни редица точки. Малките мостри, които изглеждат добре на цветовата диаграма, може да изглеждат напълно различно на големи повърхности.

Боя за стена
Боя за стена

Препоръчваме да вземете малка проба (минимум 1L) и да нанесете цвета върху голяма повърхност или върху голямо парче картон. Така ще можете да се разхождате с цвета и да го сравните при различно осветление на различни места. във вашето пространство. По този начин можете да видите цвета на слънчева светлина, под стайни лампи, на сянка, вечер. Всеки източник на светлина може да даде различен тон на вашия цвят.

Имайте предвид, че боята има различни нива на гланц: мат, сатен или гланц. Матовите бои абсорбират светлина и придават меко кадифено усещане, докато лъскавите бои отразяват светлината и правят цветовете да изглеждат по-интензивни и мощни.

Може би сте чували, че гланцовите бои са по-устойчиви и издържат по-дълго от матовите. Висококачествените сатенени бои обаче могат да издържат също толкова дълго, колкото и гланцовите, а понякога дори и повече. Ако искате боядисването да бъде извършено бързо и по професионален стандарт, тогава сатененото покритие е най-добрият вариант. Въпреки това, ако предпочитате мек и фин вид или ако предпочитате интензивни и мощни цветове, си струва да помислите за матово покритие.

Вискокачествените матови бои са създадени от естествени материали, тонират се с естествени и органични пигменти, което допринася за кремообразната и финo нюансиpaна пастелна текстура. Тези бои са лесни за нанасяне, дишащи, не пожълтяват и не променят цвета си на директна слънчева светлина. Текстурата им позволява, тези професионални бои да бъдат нанасяни  и от любители без опит.

Автор: Илияна Овчарова

Попълнете контактната форма , за да получите съвети и  допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Ресурси:

  Calsini

   

   

  Menu