Винтидж стил

Тази публикация е в синхрон с мисията ни във Фондация “Kamer Design” и част от образователните дейности и открит обмен на знания и иновации в областите: архитектура, интериорен дизайн и визуални изкуства.

Винтидж стил

Винтиджът е повече от всякога e хип за повечето дизайнери. От гледна точка на дизайна, винтидж стил е главният герой на всяка стая – има силата да влияе на историите и посоката.

винтидж интериор
винтидж интериор

Чрез адптиране на старото, повреденото, назъбеното в нещо ново, ние намаляваме въглеродния си отпечатък. Същевременно внасяме богато усещане за история и дух в пространството.

Винтидж стилът никога не може да е скучен! Има много подходящи бои, като примерно тебеширените бои от серията на Аурис Paints – Креда мат , които могат да придадат точно този красив краен резултат.

Можем да преобразим на всяка една мебел,  да придадем нов облик на всеки предмет, мебели или декоративен елемент.

В един винтидж интериор има много нови, брилянтни опции за прилагането на естествени бои. Употребата на естествени тъкани и материали, породено от желанието да имаме уникални неща, запазващи своята естествена красота във времетое гарантирана с Винтудж стила. Не искаме да сме като всички останали, а това води до увеличаване на смесването на материали в дизайна на мебелите.

Винтидж декорация

Винтидж идеите се налагат. Годините на скучни и приглушени цветове отстъпват място на ярки, радостни цветове, които безпроблемно връщат  усмивка на лицето ви.  

винтидж декорация
винтидж декорация

Ще видим отдалечаване от неутралните цветове и нюанси. Ще видим навлизането на по-живи цветове, както и на естествени платове  със смели  шарки. Цитрусово зелено и лазурно синьо са цветове, които отново ще доминират.

 

 

 

 

 

Винтидж тапети

Тапетът продължава да бъде доминиращ елемент в интериора, като се използват силни шарки и по-текстурирани материали за създаване на пространства, които ви обгръщат и прегръщат.

Винтидж стил обзавеждане

Винтидж стил
Винтидж стил

 

Много важно ще е обръщането на внимание на детайлите в интериора.

Пример е красив белгииски винтидж стол от масивно дърво, който може успешно да се впише в един иначе модерен интериор, активирайки пространството, добавяйки топлина и уют.

Чудите ли се вече как да реализирате новите идеи, които Ви дадохме?

 

 

Автор: Илияна Овчарова

 

Само попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Ресурси:

    Calsini, DesignIS

    Menu