Естествени природни материали и нашето здраве

 Средно прекарваме 20 часа на ден от времето вътре, от които не по-малко от 15 часа в собствения си дом.  Следователно материалите с които изграждаме и запълваме домовете си, оказват влияние върху нашето благосъстояние.  Избирайки естествени, екологично чисти материали, вие създавате здравословен вътрешен климат.

еко материали
еко материали

Използването на естествени, природни материали

Използването на естествени, природни материали води до намаляване на опасността от алергии и болести свързани с присъствие на големи количества химикали в заобикалящата ни среда. Този подход изключва доказани канцерогени като формалдехиди, който се отделя от килими, настилки, нискокачествени бои за стени, композитно дърво, лепила, пластмаси и много други. Използването на естествени природни алтернативи като естествено дърво, камък, текстил като лен, памук, вълна, коноп, естествени бои и др. води до подобряване на човешкото здраве. 

Естествени природни материали
Естествени природни материали

Алтернативни, естествени строителни материали 

Когато използваме естествени материали и кажем не на замърсителите на дома,  намалявамe драстично токсичните вещества които тровят природата и човека. Примерно: бетонът е най-широко използвания строителен материал в света и неговото производство е причина за 8% от глобалните емисии на CO2 всяка година.  Привържениците  на естествени материали са разработили различни алтернативи. Една  от тях е направен от пустинен пясък вместо от специален строителен пясък. Твърдението на неговите изобретатели има “по-малко от половината от CO2 отпечатъка” от бетона.

Коркът, който се извлича от външната кора на корковия дъб, става все по-популярен сред  интериорните дизайнери. Той е компостируем, рециклируем и може да бъде отделен от дървото, без да го отрязват. Това позволява на растението да продължи да улавя въглероден двуокис и да расте. За всеки произведен тон корк горите от корков дъб улавят приблизително 73 тона CO2. Материала e ефективно въглеродно отрицателен. Коркът се използва все по често като облицовка в интериора. Има следните качества; звукопоглъщащ, огнеупорен, водоустойчив и т.н.

 

естествени материали
естествени материали

Боите и мазилките от естествени, природни материали

Боите и мазилките от естествени, природни материали, като варовата и тебеширената боя и варовите мазилки са също много добра алтернатива за дома. Кликнете тук за повече информация.

Биопластмаса отдавна е обявена за възможно решение на пластмасовата криза и дизайнерите започнаха да експериментират с био-пластмаса. Направена от морски водорасли, този възобновяем природен ресурс, улавя въглеродният двуокис от атмосферата. Разгражда се много по-лесно в околната среда и може да се използва за създаването на много предмети за интериора.

природни материали
природни материали

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

    Menu