Естествен интериорен дизайн и здраве

Естествен интериорен дизайн и здраве

Холистичният подход поставя лечението на ума, тялото и душата точно там, където трябва да бъде – в самия център на живот. Използвайки древни похвати и мъдрости като, фенг-шуй (Feng Shui) и Уаби-саби (Wabi Sabi) получаваме повече духовно спокойствие в нашето забързано ежедневие. Модерна вътрешна архитектура и иновационните дизайнерски концепции съчетани c устойчивостта на естествен интериорен дизайн може да подобри нашето психическо и физическото здраве.

Естественият холистичен интериорен дизайн може да защити здравето на хората в тези жилища, чрез използването на нетоксични, естествени продукти и материали. Но не само вашият живот става по-добър. Всички участници в процеса имат полза от използването на нетоксични естествени, природни продукти и материали. От проектанти и дизайнери, до производители и строители – всички стават част от този естествен, здравословен, устойчив начин на живот. Така ние допринасяме за едно по екологично чисто бъдеще за всички.

Експериментирайте с естествени материали

Дори когато започнем с малки промени, като включване на цветове, които могат да донесат положителни настроения, можете да получите мощната, положителна енергия в интериора. Цветове като маслинено зелено, лилаво и синьо съчетани c подходящи мебели, акценти и цветове на стените внасят директно положителна енергия. 

Експериментирайте с естествени материали за акценти като кристали като  розовият кварц, прозрачен планински кристал или цитрин, които можете стратегически да разположите близо до вашите цветни елементи за повдигане на настроението и да засилят ефекта им. Използвайте естетиката уаби-саби  (Wabi Sabi) това е оценяване на несъвършенствата във вашата среда, създадени от времето или естествена деформация. Тази японска философия е напълно противоположна на западния идеал за красота за съвършенство. Отделете малко време, за да откриете красотата в ремонт на стар дървен шкаф или обновяването на износена дамска. Или приложете учението Фън Шуй (Feng Shui). В следващите статии ще ви запознаем с този интересен похват който учи как дизайнът и оформлението на сградите влияят на хората. И как негативните влияния могат да се превърнат в положителни ефекти.

Дом в който се чувствате подкрепени и спокойни

Холистичният дизайн се занимава с естетиката, устойчивостта, духовността и други аспекти на  „потребностите“ а не на „желанията“. Това означава разбиране, че пространствата в които живеем, трябва да имат пряка връзка с това как живеем и как се чувстваме. Този подход помагат по един естествен начин да изградите пространство, в което се чувствате вдъхновени. Тук можете да бъдете най-добрата версия на себе си. Версия, която е най-добрият израз на вашата душа, ум и сърце. Така оформяте дом, в който се чувствате подкрепени и спокойни, за да следвате сърцето и мечтите си.

Холистичният интериорен дизайн повдига духа ви и подхранва душата ви, поддържа здравето и благосъстоянието на ума, тялото и душата.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

     

    Menu