Щастливи и здрави в своя дом? Част 2

 • Определяне на цветовите палитри които ни правят щастливи  и здрави в своя дом. 

Цветовете влияят на настроението и поведението ни и за това е важно да помислим как те могат да ни подкрепят емоционално и психически. Когато избираме цветове, които ни правят щастливи и здрави в своя дом, насърчаваме релаксацията, като определени цветове дори могат да успокоят сърдечния ритъм. Според психологията на цветовете, ярките нюанси като жълто, оранжево и зелено повишават настроението ни, намаляват стреса и стимулират въображението ни. Тъмните нюанси в огромни количества, като тъмно лилаво, наситено синьо, черно могат да имат по-малък положителен ефект. Когато обаче тези цветове се прилагат на подходящи места в жилището, те могат да предизвикат усещане за уют и комфорт. Светли завеси, дамаски и тапицерии биха внесли достатъчно добро настроение в ежедневието. Не е трудно е да разберем как можем да използваме цветовете, за да постигнем по-високо ниво на удовлетвореност в нашите пространства. Правилното подбиране на акцентните цветове, е ключа към благополучието.

Добавяне на живи растения в интериора.

Когато сме заобиколени със зеленина се чувстваме по-комфортно и сме по-продуктивни. Всички видове растения и цветята внасят живот и настроение в всяко едно пространство. Зеленият цвят действа релаксиращо, кислородът които отделят, осигурява леко дишане. Растения като фикус, къдрава папрат, бръшлян, каучуково растение, хамедорея елеганс и драцена фрагранс осигуряват оптимална влажност на стаята, абсорбират топлината и шума, като така осигуряват здравословен вътрешен климат. Спатифилум (Peace lily) пречиства въздуха от вредните вещества които се отделят от  килимите и завесите. Като цяло растенията редуцират нивата на стрес, подобряват паметта,  продуктивността и концентрацията ни, намаляват тревожността и депресията. Каквито и растения или цветя да изберете, нека в жилището ви има много от тях.

 

Увеличаване количеството на дневна светлина.  

Наличието на достатъчно дневна светлина повишава работоспособността и настроението и прави хората по-щастливи и здрави в своя дом. При избора на осветление, трябва внимателно да подберем осветителни тела, променящи осветеността с ритъма на деня и нашите нужди. Твърде силни крушки с бяла светлина изморяват. По-добра алтернатива е жълтата светлина, защото тя е най близка до дневната светлина, която влияе положително на настроението.

 

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

  Автор: Силвия Георгиева

   

  Menu