Какво е холистичен интериорен дизайн

Холистичен интериорен дизайн

Холистичен интериорен дизайн

Холистичен интериорен дизайн е цялостен подход към дизайна, който е насочен към благосъстоянието на всяка индивидуална личност,  основно насочен към поддържане на благосъстоянието на ума, тялото и духа на хората, които обитават пространството.

Както холистичната медицина разглежда и лекува целия човек, а не само симптомите, така и холистичният дизайн разглежда и създава за всеки един индивидуален човек  цялостен дизайн предназначен да подобри благоденствието на ума,  тялото и духа, а не само да даде красива, модерна тренди форма на пространството.  Холистичният дизайн отива по-дълбоко от традиционният подход към интериорния дизайн, които взема предвид само визуално привлекателно ли е пространството. Тук дизайнерът ще прецени как една стая се „чувства“ на своите обитатели и ще зададе въпроса по начин по който може да доведе до цялостно решение на пространствения проблем,  отивайки още една крачка напред.  Тоест, този тип дизайн гарантира, че  пространството действително ще поддържа физическото, психическото и душевното здраве на хората, които живеят и работят в него.

Цялостен подход

Този цялостен подход може да се съчетае със всеки един от познатите дизайн стилове. Тук няма никакви ограничения, има само разширяване и подобряване на визията за оформяне на цялостно жизнено пространство. Чрез прилагането знания от областта на психологията на цветовете, опазване на околната среда, влиянието на природата и естествените материали върху организма, човешката биология и ергономия, влиянието на светлината, ароматите, музиката, вкусовите сензации,  дълготрайността и издръжливостта се създават среди, които изглеждат красиво, функционират добре и всъщност правят техните обитатели по-здрави. Не  ни разбирайте погрешно, ние не искаме да кажем, че вашият интериорен дизайнер може да излекува неизлечимо заболяване или че нямате нужда от лекар, или че имате нужда само от интериорен дизайнер.

Holistic Design Stairway
Холистичен интериорен дизайн

Духовно равновесие

Ние  само обръщаме внимание върху факта, че нашата среда влияе много повече от това, което можем да видим или дори да почувстваме, и е напълно възможно да използваме това знание  за нашето цялостно благополучие и здраве. Вече никой не ни поглежда странно, когато говорим за духовното си здраве, когато използваме техниката на медитация за да постигнем духовно равновесие и спокойствие или когато отделяме време да се грижим за умовете и телата си.

Помислете само за популярността на йога, тай-чи и всички техники, които доказват важността на почивката и медитацията.  Много болници в цялата страна и чужбина вече използват етерични масла и ароматерапия за лечение на хиляди проблеми, както и в съчетание със  звукотерапия или светлинна терапия. 

Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

Автор: Силвия Георгиева

Menu