Какво точно е Фън Шуй?

Може би вече сте чували термина Фън Шуй, но Какво точно е Фън Шуй? Може би вече знаете, че той има отношение към интериора на дома ви?  Но знаехте ли, че всъщност това е древна китайска философия – която даже се определя като начин на живот. Тази древна философия, която датира от 4000 г. пр.н.е. се превежда като Фън  “вятър”  и вода “Шуй”. Това са два елемента, които създават поток на енергия и хармония в пространството.

Философията Фън Шуй се основава на баланса между две противоположни сили – едната черна “Ин” , а другата бяла “Ян”. Това по същество са двата градивни елемента на цялата енергия, която познаваме във Вселената наречена Чи.. Ин и ян описват парадоксалното единство на двойствеността на света в които живеем. Графично се представят със символа  “тай чи” , който изобразява кръг, съдържащ в себе си две форми на сълза една в друга. В тези две “сълзи” има точка от противоположното: точка ин (черна) в ян (бялата сълза) и точка ян в ин (черна сълза).

 

Как точно работи философията Фън Шуй?

 

Какво точно е Фън Шуй?
Какво точно е Фън Шуй?

Това древно китайско изкуство за живота, е съвсем актуално и в днешно време. Според тази философия, потока на жизнената енергия “Чи ” е отговорна за това как ние се чувстваме в едно пространство. Тази енергия може да подобри нашето физическото, емоционалното и психическото здраве. “Чи” е жизнената сила или енергията, която тече през телата ни и през домовете ни навсякъде и по всяко време, като този ефект може да бъде много голям. Тази енергия може да подобри нашето физическото, емоционалното и психическото здраве. За това е изключително важно да се спазват правилата на организацията на жизнените пространства, като вътре в дома, така и в заобикалящата ги околна среда.

 

Как Фън Шуй може да внесе мир в интериора на вашия дом?

 

Според Фън Шуй всичко е свързано с енергийни потоци. За правилното протичане на всички процеси в природата е необходим баланс между двете противоположни енергии “Ин” и “Ян”. Ин е твърд и неподвижен, Ян е лек и активен.

Фън Шуй е учението което обяснява как трябва да се направи баланса на енергията в пространствата, така че те да ви подкрепят физически и емоционално. Напрактика, когато прилагате правилата на организация на жизнените пространства, можете да  върнете енергията на места, където има недостиг на енергия. По този начин отрицателната енергия се преобразува в положителна енергия. Когато енергия в пространството се организира, тези пространства започват да функционират много по-добре. Така организираните пространства започват да ви поддържат, както физически така и емоционално и психически. Фенг-шуи има многофункционално значение за усещането на енергията в пространството и води до подобряване на всички жизнени процеси. 

 

Какво можете да подобрите във вашият живот използвайки метода “Фън шуй:” за организиране на вашите вътрешни и външни пространства:

 

 • Здравето и благосъстоянието на тялото и ума  
 • Енергия и жизненост 
 • Позитивност и добро настроение 
 • Мотивация и целенасоченост 
 • подобряване на финансите
 • Фокус и просперитет в работата и живота 
 • Организиран и лесен живот – Без хаос и бъркотия

 

Следвайки тези принципи,  вие осигурявате не само приятно усещане във вашия дом, но и създавате средата където всички могат да функционират по добре. В такъв дом се чувствате свободни и можете наистина да се отпуснете.

 

 Имате ли желание да  пробвате силата на Фън-шуй?

 

В днешно време, тази древна Китайска философия придобива все по голяма популярност. Популярността и расте всеки ден и започва да се прилага все по широко в интериорите на дома. Интересен факт е също, че много фирми  започват да следват тези енергийни принципи. Тази теория за подреждане и  организиране на интериора, работи според точно определени принципи. Свържете се с нас ако и вие искате да усетите силата на пространството организирано според принципите на Фън-шуй.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Автор:  Силвия Георгиева  

   

   

  Източници;

  //holistik.nl/feng-shui-kleur/

  //superdraft.com.au

  Menu