По-щастливи и по-здрави у дома? Част 3

Пространство в което живеем трябва да ни прави по-щастливи и по-здрави и е отражение на нашият начин на живот и на нас самите. 

Картини, снимки, подаръци, книги, дори детски играчки – всичко, което може да събуди у нас някакъв позитивен спомен, е добре дошло в холистичният интериорен дизайн на нашето жилище. Всички предмети които ни носят хубави спомени може да поставим на видно място. Нашият дом трябва да бъде отражение на хората, които живеят в него. Когато преминаваме от една в друга стая или просто седим на бюрото и случайно погледът ни спре върху някой от тези предмети, моментално ще се задейства паметта ни. Освен спомена за преживяването, ще извика положителни емоции които ще ни направи директно по-щастливи.  Избирането на цветове, които ни носят радост, лични вещи и предмети, които са свързани с нас, изпълват пространството с позитивност и в момента, в който влезем в стаята ни правят щастливи.

Единствените хора, които трябва да впечатлим, са тези, които живеят там

Красиво пространство, предназначено да впечатли съседите, не е задължително да ни накара да се чувстваме добре, когато сме в него. Ние живееме в нашият дом, а не другите хора. За това е важно да отговаря на нашите вкусови изисквания, независимо от мненията на другите хора.

щастлив живот
щастлив живот

Ограничаване на  безпорядъка

Всеки дом се нуждае от структура и правилно изградени места за съхранение. Безпорядъкът има отрицателно въздействие върху нашето здраве. Това причинява стрес, който може да доведе дори и до физическо заболяване. Когато сведем безпорядъка до минимум, ще се почувстваме по-леки, по-спокойни и по-щастливи. Минимализмът също е холистичен подход към интериора, тъй като създава предпоставка за психическо благополучие.

По-щастливи и по-здрави
По-щастливи и по-здрави

Лесни стъпки
за да превърнете дома си в спокоен, балансиран и хармоничен оазис

Както виждате, изобщо не e трудно да превърнете дома си в спокоен, балансиран и хармоничен оазис. Когато приложите тези няколко лесни стъпки и използвате полезните съвети на фондация Камер дизайн вървите безпрепятствено към по уравновесена жизнена среда. Този по-обмислен, органичен начин на планиране на вашият дом, променяте пространството. Така откривате ползите, които този подход може да донесе в животът ви. Лесните стъпки ви показват как да приложите логическите принципи на холистичният и зеления дизайн във вашия дом. Изхождайки от начина по който живеете днес, леко и постепенно може да направите малки промени. Така се придвижвате към по-внимателен подход на начина по който избирате цветовете, предметите и мебелите за домовете си. Така можете да изчистите и освежите жизнената си среда. Hе е трудно да направите всяка стая във вашия дом да служи с най-високото си предназначение. Можете да създадете екологично чисти пространства, да внесете природата на закрито и да изберете цветове за максимално позитивно въздействие върху вас. Отделете кътче за медитация, направете един спокоен и органичен дом. От спалнята до домашния офис, тези интуитивни и ясни съвети ви напътстват как точно да подобрите пространствата си. По-добрите пространства увеличават потока на енергия в живота ни, като така да увеличават нивото на щастие и здраве в него.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

    Menu