Свежо усещане. Виолетово и розово

свежо усещане

Виолетово

Третичен цвят с духовни и интелектуални примамки. В миналото виолетовото е било запазено за благородниците и висшите духовници, символизира силата и магията. Цветът е един от най-противоречивите в цветовата психология. От една страна, виолетовото е израз на висок стремеж, духовна автономия, свежо усещане и суверенитет. От друга точка цветът често се използва във връзка с религия, сексуалност или лукс. Но също така означава мистика, фантазия и носталгия. Понякога се свързва със суета и амбиция. 

свежо усещане
свежо усещане

Виолетовото има успокояващ ефект 

Виолетовото е основен цвят от бялата слънчева светлина, намиращ се в края на небесната дъга. Свързва се с дълбока релаксация, чувство за сила, достойнство и решителност. Виолетовото има успокояващ и стимулиращ концентрацията ефект върху повечето хора. Осигурява облекчение при кожни проблеми. Много полезно в стая за медитация или занималня.  Можете да комбинирате този плаващ цвят със земни цветове като тъмно зелено и кестеново кафяво. Комбинирайте цвета със зелено за дръзко и модерно цяло, с черно за шикозен външен вид или с къри жълто за ярък контраст. 

Виолетово, лилаво или розово придава свежо усещане 

Ако искате да придадете на стаята свежо усещане, можете да изберете виолетово, лилаво или розово. Поставянето на виолетов, лилав или розов килим може да бъде чудесно допълнение, като зависи от използвания нюанс. В комбинация с черно-бял интериор, виолетов или розов килим изглежда много елегантно. Това със сигурност важи за всекидневната и трапезарията, но може да работи и в спалнята. Белите стени и черните мебели придават на вашето пространство много изискан и модерен вид. Лилав или виолетов килим може да служи като допълнение привличащо вниманието.

Розов

Розовото е цветът на грижата или състраданието. Придава усещане за учтивост и достъпност. Свързва се с женствеността и често се използва за обозначаване на темата за любовта. Той съчетава силата и любовта от червено с невинността от бялото, поради това се счита за особено безвреден и чист цвят. Означава обаяние, радост от живота, отдаденост, романтика, екстраверсия и желанието да се открояват. Интензивността на розовия цвят до голяма степен определя усещането, което предизвиква – от розова кожа и дъвка до зюмбюл и магента.  

Розовото е типичен пастелен нюанс.  

По-светлите розови тонове стимулират като цяло мечтите и въображението, бебешко розово има успокояващ ефект.. Този мек нюанс на червено отпуска, успокоява и има релаксиращ ефект. Добавете малко мекота към интериора с нежно розово. Този цвят е изненадващо красив в минималистичен интериор. Оцветете стената си в мек розов нюанс или изберете меко розово кресло. Розовият диван привлича погледите в стаята. Особено в комбинация със сиво или нежно синьо, ще създадете изискана и стилна стая.

Розова детска стая винаги изглежда като приказка

Интензивните нюанси, от друга страна, насърчават нашата креативност. И накрая, по-тъмните тонове създават мистична и магическа среда. Ярко розовото може да бъде смекчено, като го комбинирате с неутрални цветове в стаята, като бели или бежови стени. Използвано в умерени количества, розовото може да бъде спокойно допълнение към стаята. Но като основен цвят бързо става твърде много. Добър избор за спалнята.

Автор: Силвия Георгиева

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

     

    Menu