Търсене и намиране на красотата в несъвършенството на ежедневието

Връщане към основното или Back to basics

Търсене и намиране на красотата в несъвършенството на ежедневието. Това е важен принцип на интериорния стил Уаби-саби (Wabi-Sabi). Принципът на минимализмът, където по-малкото е всъщност повече. Използването на чисти природни материали и неутрални цветове са в основата на Уаби-саби.  Това гарантира, че създавате спокойствие. Така можете напълно да се насладите на всички материали, включително и на техните несъвършенства. Естествените материали са склонни да имат свои собствени несъвършенства. Помислете например за уникалните рисунки в естественото дърво или линиите на ръчно изработена грънчарска купа.  Според Уаби-Саби несъвършенствата разказват историята на материала от който е направен даден предмет. Това е виждане на красотата в естествен продукт който не трябва да е перфектен за да е привлекателен. 

Цветовата палитра

 В интериора Wabi-Sabi се избягват ярки цветове и натоварени шарени модели.  Стремежа тук е към правилната комбинация между рустик мебели и модерни детайли, между естествени цветове и някои интересен акцент.  Следователно стилът на живот който се създава е съвременен, но все пак излъчва необходимото спокойствие.  Цветовата палитра се състои основно от земни спокойни тонове, като екрю и бежово, кафяво и сиво. Тук става въпрос за „връщане към “Майката Земя“.

Земни тонове

Земните тонове са идеалният начин за дефиниране на спокойствие в пространството.  Те пасват идеално на голи тухлени или бетонни стени.  Могат да бъдат в светлата или тъмната гама. Ако имате нужда от помощ, прочетете нашите статии във връзка с психологията и използването на цветовете. Не се колебайте също така да се свържете с нас! Ще ви помогнем с удоволствие.

Избора на тонове

Избора на светли тонове е чудесен за всеки един интериор. Комбинациите са хиляди, възможностите също. Можете да намерите толкова много минималистични красиви холистични интериори. Когато изберете тъмния вариант на Уаби-саби (Wabi Sabi), ако предпочитате тази цветова гама, можете грубо да боядисате стените в тъмни земни цветове и да ги комбинирате със светли мебели, килими и завеси.  По този начин създавате перфектния баланс в вашия интериор.

Красотата на несъвършенството

Уаби-Саби е прегръщане на несъвършенствата и е нещо повече от жива тенденция.  Това е мислене, при което настоящето заема централна позиция. Уаби-Саби се фокусира върху благодарността за това, което вече имаме, вместо винаги да копнеем за нови неща.  Този начин на мислене ви кара да се чувствате по-щастливи тук и сега.

Не се колебайте повече и прегърнете изкуството на несъвършенството!

 

Автор: Силвия Георгиева

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Menu