Учи португалски и открий един нов свят с нас

Учи португалски и открий един нов свят с нас ! 

Знаете ли, че португалският език е официален в девет държави?

Има поне 3 вдъхновяващи причини да учиш португалски:

Причина 1: Езикът е просто прекрасен!

 

Има ли по-добра причина да научите език от чисто удоволствие? Португалският език звучи като музика и е удоволствие да се слуша, но е още по-голямо удоволствие, когато можете да разберете и да участвате в звучната му красива песен. Нищо чудно, че Португалия и Бразилия имат толкова богати музикални традиции. Fado, Bossa Nova, Choro, Tropicália, Samba — музиката е чудесна входна точка в езика, а пеенето заедно е много добър начин да подобрите уменията си за слушане и произношение.

Красотата на езика е доказана и в португалската и бразилската литература: по-специално Жозе Сарамаго и Фернандо Песоа в Португалия и Хорхе Амадо, Кларис Лиспектор, Хилда Хилст и Жоао Гимараеш Роза в Бразилия.

Португалски език
Португалски език
Причина 2: Има 252 милиона души за разговор

Португалският е седмият най-говорим език в света, с общо 252 милиона говорители, 227 милиона от които са носители на езика – предимно в Португалия и Бразилия, но също и в няколко африкански държави. В Съединените щати има и почти 700 000 носители на португалски език. Така че един възможен отговор на въпроса „Защо да учим португалски?“ е огромният брой хора, с които потенциално бихте могли да се срещнете и да разговаряте.

Причина 3: Да имате „тайно“ езиково предимство

Въпреки големия брой носители на езика, малко хора избират да научат португалски като втори език в сравнение с други глобални езици като испански и английски. Тази липса на интерес към португалския е изгодна възможност за малцината умни, които решат да го научат. Научавайки езика, вие ще се отличавате от всички останали, които искат да укрепят автобиографиите си и да подобрят перспективите си за работа с по-популярни езици.

И не може да има по-добър момент да се възползваме от този недостиг на говорещи португалски език. През последното десетилетие бразилската икономика се превърна в деветата по големина в света (по отношение на БВП). Сега е чудесно време за правене на бизнес в Бразилия и говоренето на португалски ще ви даде предимство пред конкурентите.

Португалски език
Learn Portuguese Language Online Education Concept

Ако за вас новият език е като нов път към красотата на света или просто имате приятели или бизнес партньори в Португалия и бързо трябва да научите португалски…то ние сме тук! 

 

Ако имате въпроси, сме насреща!

 

автор: Елена Терзиева

Menu