Философията на изкуството да живееш в настоящето. Уаби-саби (Wabi Sabi)

Уаби-саби (Wabi Sabi) е японска философия, свързана с изкуството да живееш в настоящият момент. Когато попитате един японец, какво означава Уаби-саби, обикновено ще ви отговори че е трудно да ви го обясни. Тъй като това философия и начин на живот, различен поглед върху нещата от всекидневието. Това е начин да се намери съвършенство в самото перфектно несъвършенство. Уаби-саби означава да живееш в настоящето чрез силата на непрекъснатата промяна. Тази философия формира основа за създаване на холистичният Уаби-саби дизайн. 

 

Какво е Уаби-саби (Wabi Sabi)?

Уаби идва от уабируба, дума, която означава изоставяне, самота, копнеж. Уаби ( Wabi) означава също така простота, непредубеденост и спокойствие.  Размисъл и мълчание също са думи, които съответстват на този термин. Саби идва от преходността и носталгията, която върви с него.  Всичко това означава приемане на красотата на несъвършеното и непостоянното.  Уаби Саби е приемането, че нищо не остава такова, каквото е. Да живееш повече в настоящето, отколкото в миналото или бъдещето е централно. От гледна точка на дизайна, това означава, че един обект никога не е напълно съвършен и красотата ще се скрие в това несъвършенство.

Съвършенството на несъвършения дизайн Уаби-саби (Wabi Sabi)

 

Хората на които им е омръзнало от картинките на перфектните домове в Pinterest, могат да въздъхнат с облекчение! Сбогуваме се със симетрията и гладкия интериор и приветстваме съвършенството на несъвършения дизайн Уаби-саби (Wabi Sabi).  Да живееш в настоящето е посланието което снижава на летвата на съвременният живот по-ниско. Забравете стреса от петна по възглавниците и открийте тук как можете да интегрирате Wabi Sabi във вашия дом. В японската философия на Уаби-саби това означава „красотата на несъвършенството, простотата и природата“.

Избираме естествени, автентични материали 

C асиметрията която ги съпровожда, внасяме спокойствие в домовете си, задоволявайки се с несъвършеното, което е самото съвършенство. Почит към красотата на нещата се отдава чрез съзнателно стареещи естествени материали.  Открийте тук как можете да интегрирате Wabi Sabi във вашия дом.

Автор: Силвия Георгиева

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

     

     

    Menu