Философията “Фън Шуй” в съвременния интериор

Философията “Фън Шуй” в съвременния интериор – Как вашата среда може да повлияе на това как се чувствате и колко сте щастливи?

 

“Фън Шуй” е философията, която се занимава с това как среда в която живеете и работите може да повлияе на това как се чувствате и колко сте щастливи. Принципът е насочен към създаване на хармонично цяло.Това понякога може да бъде в противоречие със съвременната среда, в която живеем. Фън Шуй се фокусира върху естествените и органични форми, но много често около нас средата не е вече толкова естествена, като и се създават много форми, които имат друг  произход. Тези форми вече не са естествени, а направени от нас. Обзавеждането, базирано на тази източна философия, може да осигури много спокойствие и щастие в живота на всеки един човек и това е, което прави принципа толкова популярен.

“Фън Шуй” философията е изграден върху три основни принципа:

 • Всичко е обект на постоянна промяна

Нищо в света не е напълно фиксирано и напълно постоянно. Всичко е в постоянен поток и промяната се отразява на всяко ниво в обществото. Както вие продължавате да се променяте, така и вашата среда. Това също има голямо влияние върху начина, по който се развивате. Важно е да намерите и поддържате добър баланс в живота и пространството си

 

 

 • Всичко е свързано
connection
connection

Всичко в света, включително вие и нещата около вас, са свързани чрез енергийни потоци или пътища. Следователно всичко се влияе от всичко чрез тези енергийни потоци. Например, начинът, по който обзавеждате къщата си, влияе върху вашето усещане, но обратното, вашето усещане влияе върху обзавеждането в къщата ви. Това е само малък пример, който може да се приложи към всичко.

 

 

 • Всичко е в движение
movement
movement

Наличието на енергийни потоци, които оказват влияние, върху всички нас, показва, че всичко е живо и е в постоянно движение. Всеки и всичко има място и причина за да се случва. 

Какви методи за декорация на Фън Шуй съществуват?

Могат да се разграничат различни видове методи на Фън Шуй, известни още като различни школи. Класическият метод, например, се основава на използване на няколко атрибута и създаване на минималистичен дизайн. 

Независимо коя от школите ще изберете, едно от най-големите предимства за тези, които ремонтират с ограничен бюджет, е, че прилагането на принципите на Фън Шуй не струва много. Ще пренареждате предметите, които вече притежавате, за най-големите ползи и ще включвате естествени елементи, когато е необходимо и така ще получите оптимална среда.

Фън Шуй може да ви помогне да създадете положителна енергия. Естетиченият вид на пространствата и енергиения баланс ни карат се чувстваме комфортно в дома си.
feng shui balance
feng shui balance

Все пак е добре да ви кажем, че не е толкова лесно да се постигне оптимално пространство, без да имате задълбоченото значение на всички принципи. Тези принципи са много, и понякога на пръв поглед влизат в противоречие. Но това не е така, просто нещата са много комплексни. Ако нямате достатъчно знания и опит е по-добре да се свържете с консултант по фън шуй или с интериорен дизайнер, който е запознат с многото правила, които фън шуй има, за да получите най-много ползи от прилагането на този метод.

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Автор:  Силвия Георгиева  

  Източници;

  //holistik.nl/feng-shui-kleur/

  //superdraft.com.au

  Menu