Холистичният дизайн. Над елементарните решения

Холистичният дизайн търси отговор на следните въпроси:

– можете ли да имате дом, който да поддържа цялостно вашето оптимално здраве
– можете ли да фирмата в която работите,  да създаде средата която позволява на служителите й да се чувстват всеки ден максимално добре, което да доведе до процъфтяване не само на тази фирма, но и на всички в нея.

светлинна терапия
светлинна терапия

В нашия бързо променящ се свят, се появява нова „тенденция“ по-малко свързана с най-новия външен вид на дизайна  и повече свързана с това как домовете ни карат да се чувстваме и допринасят за цялостното ни физическо, емоционално и психическо здраве и благополучие. Крайната цел на холистичния дизайн е да максимално да се приближим до усещането за хармония, пространство което е създадено специално за вас и вашите най-съкровени спомени, страсти и желания, взема предвид вашето минало, настояще и бъдеще, изпълва ви с дълбоко чувство за принадлежност и блаженство, здраве и душевно благосъстояние, дизайн, който надхвърля елементарното решение на проблема

Дизайнът е инструмент за решаване на проблеми

Този подход създава място с добър енергиен поток, положителни цветови палитри и всичко което ви кара да се чувствате сигурни, здрави и щастливи. 

Дизайнът е инструмент за решаване на проблеми, като холистичният дизайн използва подход който разглежда системата като взаимосвързано цяло, като нещо което е част от по-голям и обширен свят. В тази система второстепенните съображения стават основни. Холистичният подход прави паралел между домовете,  начина на живот и енергията на хората. Това е подреждане на пространства, които подобряват здравето на ума, тялото и душата, дизайн, който надхвърля елементарното решение на проблема.

архитектураДизайн на благосъстоянието

Дизайнът на благосъстоянието гарантира, че можем да се отпуснем и първо да създадем подхранваща среда за себе си, за постигнем максимално добро здраве и душевно благосъстояние. Повишава нашия комфорт и производителност. Стремим се  да живеем по-балансиран, смислен и удовлетворен живот чрез цялостен процес на проектиране които се случва по мярка на нуждите на всеки един човек, дизайн, който надхвърля елементарното решение на проблема.

Много хора планират своите жилищни пространства въз основа на тенденциите. Избират  мебели, аксесоари или цветове на боята, които не говорят непременно нещо на тях или не отразяват течният начин на живот. Опитват се да са  „в крак с хайпа на времето “, без да обмислят дали мебелите отговарят на размера или оформлението на стаята или на начина им на живот.

Ако и вие се вълнувате от тези интересни въпроси, и искате да научите повече по тези теми, моля свържете се с нас за разговор.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

     

    Menu