Холистичният Уаби-саби интериор е начина за уравновесен и спокоен живот

Уаби-саби намира отражение в изкуството, дизайна, интериора и литературата. Интериорът на Уаби-саби (Wabi-Sabi) няма правила! Той е отражение на вашата личност и вашия поглед върху живота. Най-добре може да се опише като красотата или изкуството на несъвършенството в сегашния момент. Уаби накратко означава пространство, а саби се отнася до времето.

Природата е най-доброто „сега“

Уаби Саби изповядва голяма любов към природата и свързаните с нея процеси като стареенето. Блестяща медна плоча, например, ще се окисли с течение на времето.  Какъв ще е резултатът?  Красив тюркоазен цвят.  Това е красотата на стареенето. Материята отдавна е изгубила блясъка си на този етап.  Всичко се променя и в един момент ще свърши. Няма смисъл да се съпротивлявате на промяната. Вашето щастие наистина не зависи от това.  Важното е вече да не бягате от себе си и да търсите убежище във външния свят за разсейване. В крайна сметка тялото също принадлежи на материята и щастието не е в него.

Всичко става по-красивo с годините

 Купуването на употребявани мебели е напълно оправдано с интериора на Wabi Sabi. Така се грижите не само за себе си, но и за планетата, защото това е устойчива алтернатива!  Материалите с изветрял, очукан вид и следи от употреба са перфектни за вашия холистичен дом.  

Внесете стила на живот на Уаби-саби (Wabi Sabi) в дома си

Изобщо не е трудно да  създадете холистичен живот и пространство. Достатъчно е да  боядисате стените си с естествени варови или тебеширени бои, във вълнуващи цветове. Изберете цветове, които ви правят щастливи. С естествените варови бои, можете да постигнете страхотни ефекти. Не необходимо да сте специалисти. Направете стените такива, каквито на вас ви харесват. Спокойно може да ги оставете недовършени.  Можете просто да боядисате  места които чувате че имат нужда от промяна.

 Прегърнете несъвършенството, защото точно това прави този интериорен стил наистина красив.

С прости дървени маси, стари дървени шкафове, които можете сами да боядисате с тебеширени бои, керамични сервизи и аксесоари от естествен камък, можете веднага да внесете спокойствиео Уаби-саби във вашия дом.  

Приятелка ви подари  собственоръчно изработена  ваза от глина?  Идеалено!  Не купувайте перфектен букет, за да украсите тази ваза. Наберете сами цветя или сложете няколко клонки от дървото на пътя.

Оставете дървените и бетонни конструкции на къщата възможно най-видими.  Недовършен умивалник от груб материал, камък или бетон е страхотно допълнение!  Колкото повече несъвършенства, толкова повече характер придобива вашия дом.

Автор: Силвия Георгиева

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Menu