Холистично проектиране – цялостен подход

Холистично проектиране означава цялостен подход към проектирането на дома

Холистичното проектиране означава цялостен подход към проектирането дома, околната среда и хората, които живеят там. Прекарвайки по-малко време с  тенденциите и красивите предмети и отделяйки повече време за обмисляне как един дизайн ще повлияе на психическо и физическо благополучие, комфорта  и производителността, могат да доведат до изненадващи резултати за здравето и душевното благосъстояние, на цялостното физическо, емоционално и психическо здраве.

По-спокойно пространство, повече свързаност с околната среда и хората в него

модерен интериор
модерен интериор

Насочваме се  към време, в което искаме повече от домовете си, не само, че трябва да изглеждат красиви, но също така трябва да подкрепят нашето физическо, емоционално и психическо здраве и цялостно благополучие. Отделете секунда, за да се огледате около себе си и ще видите медитация, кристали, фън шуй, цветна терапия, ароматерапия, астрология, нумерология и т. н. Всичко това говори че алтернативното е вече по-масово търсене на цялостното физическо, емоционално и психическо здраве и благополучие в нашето забързано ежедневие. Това, приятелю, е холистично проектиране, холистичен интериорен дизайн и мисля, че е тук, за да остане, защото това  означава цялостен подход към проектирането на дома, дизайн, който надхвърля елементарното решение на проблема. 

Цялостно физическо, емоционално и психическо здраве

 

В основата си холистичният интериорен дизайн е енергийно базирано проектиране, мултидисциплинарна наука която разглежда как да подобрим здравето на ума, тялото и душата. Крайната цел на този подход е поддържане на чувство за хармония и благополучие. Когато едно пространство е енергийно балансирано създава положителна среда, която ви кара да се чувствате комфортно и щастливо, прониква в душата ви и създава средата, от която се нуждаете като човек, за да се чувствате сигурни и здрави във вашия дом. Може да излекува, независимо дали това просто подобрява настроението ви или ви дава необходимите елементи, за да се отпуснете в дома си след натоварен ден в офиса.

Всъщност, когато се стремим към по-спокойно пространство, повече свързаност с околната среда и хората в него, по-прост и по-само съзнателен подход към всеки един проблем или задание, лесно се разбира  защо холистичният интериорен дизайн нараства и получава  все по голяма популярност.

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

     

    Menu