Цветова таблица на Фън Шуй

Ръководството за цветовата таблица на Фън Шуй и как да я използвате правилно.

Според философията на Фън Шуй, цветовете могат да променят средата и атмосферата на вашия дом и офис, но преди всичко могат да увеличат вашата вътрешна енергия, да ви направят по здрави и по щастливи. Противно на това, което много хора вярват, Фън Шуй не е метод или стил на декориране. Фън Шуй е нещо повече от това просто да направите пространството да изглежда по-добре естетически. Фън Шуй е едновременно изкуство и наука, чиято цел е да балансира и хармонизира енергията във вашите жилищни и офисни пространства. Фън Шуй задейства подсъзнанието ви да прави нови избори според това, което искате да внесете в живота си. Независимо дали търсите пари, кариера, партньор, любов, щастие или обновено чувство за яснота, Фън Шуй ще ви помогне. В зависимост от цвета можете да се чувствате отпуснати, тревожни, уморени, будни, отпаднали, гладни и дори романтични. 

Цветът има дълбок ефект и върху нивото на вашата енергия – може да го увеличи или намали. 

 

кухня
кухня

 

Според Фън Шуй е особено важно да избирате много внимателно цветовете на всичко в дома и в офиса си, от боята за стени, до декорацията за прозорците и мебелите. Дори само замяната на един цвят с друг може да подобри състоянието на ума ви. Независимо дали освежавате стая или преобразявате цялото си пространство, ето най-добрите Фън Шуй цветове за дома.

 

Използването на правилните Фън Шуй цветове на правилните места може да внесе баланс във вашия дом. 
баня
баня

Поставянето на предмети с правилна форма и цвят в една стая може да подобри потока на жизнената енергия Чи. В тази и следващите статии ще обсъдим значението на цветовете, как да ги комбинираме и какви цветове подхождат най-добре на различните стаи във вашия дом. За да създадете хармоничен и балансиран дом, използвайки принципите на Фън Шуй, е важно да разберете ръководството за цветовата таблица на Фън Шуй и да я използвате правилно. 

 

Целта е всички елементи – дърво, огън, земя, метал и вода да бъдат представени със съответните им цветове:

 

цветове
цветове
дневна
дневна

Земя – Жълто, бежово и кафяво

Метал – Бяло, сребристо и сиво

Вода – синьо, черно и розово

Дърво – зелено

Огън – Червено, лилаво и оранжево

Когато избирате цветове за дома си, имайте предвид, че всеки елемент има и стая, на която отговаря:

 

спалня
спалня

Земя – Кухня или семейна стая

Метал – Офис или спалня

Вода – Баня или всяка стая с изглед към природата

Дърво – детска стая или място за медитация

Огън – Дневна или трапезария

 

 

Медитация
Медитация

По-доброто разбиране на елементите на Фън Шуй и как да ги използвате за насърчаване на положителните енергии във вашия дом ще ви помогне да изберете цветовете, които ще подобрят енергията на всяко пространство. В следващите статии ще разгледаме значенията и някои общи значения на цветовете във Фън Шуй, както и как да ги комбинираме, за да въведем усещане за баланс.

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Автор: Силвия Георгиева

    Menu