Нови комбинации на цветове в интериора за 2022

Тази публикация е в синхрон с мисията ни във Фондация “Kamer Design” и част от образователните дейности и открит обмен на знания и иновации в областите: архитектура, интериорен дизайн и визуални изкуства.

Стил и цветове в интериора

Връзката между интериорен стил и цвят е нещо, което ще бъде взето предвид в жилищните тенденции за 2022 г. и което определя атмосферата и външния вид на дома. Тази година се очертават два стила: Retro и Urban, които ще доминират като  цветове в интериора и интериорни тенденции.

Retro

Ретро ( Retro) тенденцията от 70-те години се завръща – топли цветове, кръгли форми, весели шарки.

В рамките на ретро стила разпознаваме спокойните излъчващи земни тонове като охра жълто, тера, синьо, зелено и класическата контрастираща комбинация от черно и бяло.

Линиите са меки и закръглени, всичко е елегантно и графично, с необходимите носталгични опашки.

Ретроспекция към дивани с флорални щампи, геометрични тапети и специални стени с техники на боядисване, за някои предизвиква хубав спомен, за други се познава само от снимки от миналото.

 

Цветове в интериора

Едно е сигурно, този стил е много уютен и уютен. Модерният обрат в тази тенденция се намира главно в използването на цвят.

цветове в интериора
цветове в интериора

Шоколадовото кафяво също се завръща, но този път не само ще се комбинира с оранжеви тонове. Ще играе добре с други цветове в интериора като наситено неутрални за богати, елегантни вечни пространства.

Според професионалистите,  ще настъпи пречистване за цветовата палитра. След толкова много пастелни цветове през последните години, палитрата ще се насити.

Материалите, които са типични за 70-те са кадифе, ратан и корк, които също ще намерите в много от аксесоарите за 2022 г.

Urban

цветове в интериора
цветове в интериора

Urban – 90-те, времето, когато неоновите цветове бяха модерни и поп музиката беше по-популярна от всякога. Времето на „добрите стари деветдесет“!

Извитата форма подсъзнателно се чете като безопасна, приятелска и гостоприемна. По-меките форми и ъгли през 2022 г. все още ще бъдат голяма тенденция както в мебелите, така и в интериора.

Възраждането на естествените повърхности е силно представено от каменни изделия, теракота, мрамор и травертин. От решетки до вани, мебели и декоративни предмети – с необработени, порести, несъвършенства.

Богат мрамор, меки и органични материали, по-топли тонове по стените, земни елементи като дърво, камък и глина – всичко това е толкова класическо и освежаващо, защото вдъхва живот на пространството.

Цветове в интериора

Неутралната палитра ще се запълни, когато хората започнат да експериментират отново с цветове в интериор. Но палитрата ще остане много близка до нюансите на природата.

Накратко: весели цветове и традиционни форми, преоткрити и напълно обновени, с графични щампи, в комбинация с впечатляващи аксесоари.

Четките ще бъдат потопени в розови и теракотени тонове. Стените от пода до тавана ще бъдат третирани монохромно обгръщайки ни в своя уют.

цветове в интериора
цветове в интериора

Повече от всякога, всички ние се опитваме да засилим връзката си с природата.

Природата на тези органични материали добавя дълбочина, душевност и визуална интрига, като същевременно имитира успокояващата, възстановителна атмосфера на открито.

Богат мрамор, меки и органични материали, по-топли тонове по стените, земни елементи като дърво, камък и глина – всичко това е толкова класическо и освежаващо, защото вдъхва живот на пространството.

 

Партньори

Ако се питате, къде можете да намерите тези нови, актуални цветове, ние ще се радваме да ви помогнем в този труден избор. Нашите партньори от Калсини предоставят на нашите читатели ваучери за намаление от тяхната декоративна линия бои Аурис.

Автор: Илияна Овчарова

Само попълнете контактната форма и ние ще ви го изпратим директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Ресурси:

    Calsini, DesignIS

    Menu