Цветове за стени – Отправна точка

Тази публикация е в синхрон с мисията ни във Фондация “Kamer Design” и част от образователните дейности и открит обмен на знания и иновации в областите: архитектура, интериорен дизайн и визуални изкуства.

След като прочетете нашия блог, разбира се, ще бъдете пълни с вдъхновение и бихте предпочели да пробвате различни цветове за стени!

Нашият съвет? Изчакай малко с това! Разбира се, много е привлекателно да започнете веднага и да промените целия си интериор. Но без план обикновено не може да получите желания ефект.

Първо

Първо направете списък с елементите в стаята си, тези, които искате да запазите и тези, които искате да промените.  Това може да бъдат цветове на стени, текстил,  завеси, обзавеждане, шкафове и т.н. Можете да промените всички неща в интериора си, които искате или  не харесвате повече.

Цветове за стени
Цветове за стени

Прост метод е да преаранжирате- да преместите на друго място във вашия интериор мебел, която вече не изглежда на мястото си.

Това е отлична отправна точка за обновяване на пространства, защото само тогава можете ефективно да решите дали да замените или да запазите.

След това

направете списък и поставете отгоре продуктите, които ще имат най-голямо влияние върху промяната на вашето пространство, като боя, тапети, завеси, таван и т.н. Прости неща, като боя и тапети, често имат най-голямо влияние върху атмосферата и уюта на пространството.

Генерирайте идеи

които ви подхождат сега. Събирайте материали, които бихте искали да видите в жилищното си пространство, като саксии, растения, тестери за боя, завеси, тапети и други подобни. Разгледайте списания за интериорен дизайн и изрежете страниците, които харесвате. Все още не е нужно да се притеснявате за цветови комбинации.

Цветове за стени
Цветове за стени

Започнете процеса на синтез на информация, имайки идея за хармония и баланс! Помислете за мащаба и размера на вашите мебели. Разгледайте пространството с око на професионалист, като набележите силните и слабите му страни.

Какви са конкретните стъпки, които да направите, за да определите цветовата палитра? Какви въпроси ще Ви помогнат да анализирате вътрешните си предпочитания ? Как да направите избор на цветове за дома?

Отговор на тези въпроси ще намерите в статията:

Как да изберем цвят за стените?

Автор: Илияна Овчарова

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Ресурси:

    Calsini, DesignIS

    Menu