Цветът като инструмент за промяна

Според философията на Фън Шуй, цветът е един от най-мощните инструменти, които можете да използвате когато искате да направите промяна в живота си. Започнете с преразглеждане на цветовите схеми в дома и офиса си, защото цветът има голямо влияние върху начина, по който се чувстваме, като същевременно е един и от най-лесните начини за промяната усещането на една стая или пространство. Независимо дали ще пребоядисате стената, или ще добавите ново произведение на изкуството, или сменяте декоративна възглавница, играта с цветовете може да бъде лесен, забавен и игрив начин да преместите енергията в дома или офиса си. В тази статия ще ви запознаем как тази древна философия на дизайна разглежда и използва цветовете, за подобряване на жизнените пространства и създаване на среда за по-щастлив и по-здравословен живот.

Използването на цвят в цялостното пространство е един от най-трудните аспекти на интериорния дизайн

В съвременните интериори е много е изкушаващо да се избегнат почти изцяло цветовете и да се заложи предимно на минимализма, както и на контраста между бяло или черно. Но според философията на Фън Шуй, цветът е изключително важен, той обогатява и зарежда с енергия, колкото повече цвят включите в деня си, толкова по-добре ще се почувствате. Цветът по същество е светлина, а светлината е важна за нашата жизненост и енергия. Подходите към цвета от гледна точка на Фън Шуй, имат различни културни асоциации и лични значения и е важно да вземете предвид и тези неща, когато избирате цветове за офиса и дома си.

архитектура

Във Фън Шуй всеки цвят се счита за израз на един от петте елемента: огън, земя, метал, вода и дърво

Когато вашият избор на цвят е фокусиран върху укрепването и подхранването на Фън Шуй елемента на зоната която декорирате, това ще доведе до по-добра Фън Шуй енергия. Ако се интересувате да научите повече за това как да мислите за цвета от гледна точка на Фън Шуй, в следващите статии ще ви представим основните цветове във Фън Шуй и тяхното значение.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Автор: Силвия Георгиева

    Menu