Чистота и изисканост. Бяло и черно

Бяло.Чистота и изисканост

Чистота и изисканост
Чистота и изисканост

Бялото е цветът на чистотата и съвършенството. Символ на истина, чистота, мир, съвършенство и пълнота. Нищо не свети по-ярко от бялата светлина. Следователно цветът често се свързва с божественото. Цветът също олицетворява ново начало, снегът е бял, както и млякото което бебета пият. Поради своята чистота и безупречност, бялото се използва от лекари в болници, както и от професионални готвачи в кухнята, олицетворява всичко чисто и стерилно. Има толкова много описания на белия цвят, докато бялото всъщност представлява липсата на цвят. Мненията за това са разделени.Ние го приеме за цвят. 

Бялото внася светлина в дома

Бялото във всеки случай е цвят, който много хора имат в дома. Неутрален, свеж цвят, който може да направи стаята да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.  Бялото внася светлина в  дома и може да се комбинира много добре с други цветове. Белият цвят често се използва в скандинавския интериорен стил. Това ви дава много лек и ефирен интериор. Дървото също много добре се съчетава с бяло, така че веднага получавате по-топла атмосфера в къщата.

В белия цвят има различни нюанси на бялото. Например, можете да добавите много малко количество сиво към бялото, след което да получите бяло със светло сив подтон. Това също може да бъде много вълнуващо, освежаващо и леко. Внимавайте при употребата му в интериора, твърде много бяло причинява объркване.

Чистота и изисканост
Чистота и изисканост

Черно. Чистота и изисканост

 Този поглъщащ светлина цвят е отличен акцентен цвят. Олицетворява нощта и тъмнината, символ за несигурност, загадъчност и заплаха. Черното също е драматично и сериозно. Това е един от най-мощните цветове, не просто излъчва сила, то е сила. Показва го във висшите държавници които носят черни костюми и карат черни лимузини. Черното може да излъчва отчужденост, елегантност и достойнство. 

Черното е благородно, модерно и функционално

Чистота и изисканост
Чистота и изисканост

Използването само на черно създава мрачна, песимистична атмосфера. Черното е благородно, модерно и функционално. Асоциираме го с лукс и елегантност, със сериозност, но и с тъга. Комбинация с благородно изглеждащи цветове, както със сребро и злато го превръщат изключително изискан цвят. Често срещаме черно в скъпите продукти. Можете да комбинирате черното с всички останали цветове и така да създадете много изискани интериори. Черно/бял интериор като комбинацията осигурява много голям контраст, които се използва в скандинавските  интериори.

Автор: Силвия Георгиева

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Menu