Щастие и оптимизъм. Жълто и оранжево

Жълто

Хората, които инстинктивно избират жълтото, често са активни, креативни и комуникативни, изпитват щастие и оптимизъм. Жълтото може да се използва за подобряване на настроението ви и да ви направи щастливи и оптимистични. Пречиства тялото и стимулира нервите. Жълтото е цветът на слънцето. Изглежда особено интензивен и поразителен цвят. Жълтото означава топлина и добро настроение, усмивки, развитие, стремеж към свобода, любопитство, спонтанност, откритост, очакване, креативност и бодрост. Цветът е добър за вашата концентрация и вие черпите вдъхновение от него. Жълтото е идеално за депресивни настроения. Използването гарантира, че ще имате повече енергия и че се чувствате весели.

Жълто е жив цвят, забавен, игрив и весел

Това е особено жив цвят и се счита за забавен, игрив и весел. Жълто e стимулиращо, топло, меко и следователно цветът за озаряване на тъмните стаи.  Жълтото има отразяващ ефект и засилва пречупването на светлината. Създава усещане за светлина и простор в интериора. Подходящ като основен цвят за трапезарията. Цветовете c които се съчетават добре са бяло, черно, сиво или синьо-зелено. Ако изберете ярко жълто, най-добре е да го приложите върху 1 стена. Изберете жълто, ако искате да направите стаята да изглежда визуално по-голяма . Жълтото работи много-добре като акцент цвят в неутрална основа.

Щастие и оптимизъм
Щастие и оптимизъм

 

Оранжево

Оранжевото, подобно на жълтото, може да се използва за предизвикване на щастливи емоции у хората. Подобрява енергийните нива и се използва при белодробни проблеми. Яркият топъл цвят също се смята за способен да стимулира апетита и умствената дейност. Този цвят е тясно свързан с жълтото и също така има свойства за усилване на топлината. Оранжевото означава младост, енергия и радост от живота. Цветът изглежда дори по-топъл от жълтото и символизира приключение, оптимизъм и уют. Помага срещу загуба на апетит или депресия.

Оранжевото също е екстравагантен цвят. 

Често се носи в дрехите от екстроверти. Ярко оранжево е екстравагантен цвят като символизира топлина и комфорт.  В същото време цветът представлява есента и времето за прибиране на реколтата. Така от една страна време на изобилие, като в същото време портокалът на есенните листа предвещава наближаването на зимата.

Щастие и оптимизъм
Щастие и оптимизъм

Оранжевите аксесоари внасят топлина и стил в модерния интериор. 

Оранжевото е много приятен цвят за използване в интериора. Помислете за картини, завеси или килими, но също така малки акценти като възглавница или ваза могат незабавно да придадат на стаята поразителен щрих и изобщо не трябва да са скъпи. Оранжевият интериор е позитивен, оживен и вълнуващ, носи щастие и оптимизъм. Оранжевото, точно като червеното, е цвят, който трябва да използвате умерено. Колкото по-близо е до червеното, толкова повече пикантност и страст ще внесе цветът във вашата стая. По-светлият нюанс на оранжевото е нежен, мек и романтичен. Оранжевото, което се доближава до меките жълти тонове, излъчва елегантност и изтънченост. В допълнение, по-светлият нюанс ще направи стаята да изглежда по-голяма.  Добър избор за кухнята и антрето.

Автор: Силвия Георгиева

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

     

    Menu