Щастливи в своя дом?  Част 1

Всички ние имаме уникални нужди и желания, на които трябва да отговаря интериорът на дома. За това обмислянето на това как бихме искали да чувстваме в една стая, вместо просто да се фокусираме само върху това как изглежда, е чудесна отправна точка за създаване на холистични промени в дизайна на всяко едно пространство. Промените които могат да ни донесат по-щастлив, по-здравословен и по-спокоен живот не са трудни за постигане. Тук ще предложим няколко отправни точки за създаване на пространствa които могат да ни направят щастливи в своя дом, както и да подобрят нашето здраве.

Определяне предназначението на пространството

Преди да създадем едно пространство, трябва да се запитаме как ще бъде използвано то. Това е един от първите принципи на дизайна. Тук трябва да се вземе предвид предназначението на стаята, както и кой я използва и за какво я използва. Ако децата трябва правят домашните си в хола, те ще имат нужда от подходящо място, бюро или работна маса, с подходящо осветление, където да им е приятно и удобно, да се занимават с уроците, за да са максимално продуктивни. Когато е ясно каква функция ще изпълнява всяка една стая, много по лесно може да се даде отговор на всички въпроси свързани с проектирането на това пространство 

Определяне оформлението на пространството

Всяка стая се нуждае от непрекъснат поток на енергията в нея. Когато мебелите са грешно разположени, прекалено големи или прекалено малки за дадена площ, това може да ни повлияе както физически, така и психологически. Мебели като дивани, легла, шкафовете и маси със заоблени ръбове придават мекота и усещане за безопасност, дори и да се ударим в тях, няма да се нараним сериозно, докато с острите ръбове не е така. За да запазим спокойствието в пространството, е добре да сме селективни при избора на мебелите. Използването на изкуство и картини в топли цветове, води до балансиране на енергиите в пространството. 

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

    Автор: Силвия Георгиева

     

    Menu