Идеи за малка баня

Идеи за малка баня

Идеи за малка баня
Идеи за малка баня

Всички искаме къща, която да ни вдъхновява, но можем да започнем с малки пространства.

Силата да преобразите пространството е във вашите ръце! С акцент върху светлината, блясъка и равномерното осветление, пространството ви ще изглежда по-отворено, по-голямо и приветливо. Затова нека извлечем максимума от всяка стая, независимо колко голяма или малка е тя!

Функционалност или естетика?

В домовете с малки пространства трябва да постигнете добър баланс между двете. Интериорният дизайнер  знае как да актуализира пространството, без да губи функционалността му.

Когато искате да декорирате дома си, е важно да знаете как да проектирате малка стая и да имате идеи за малка баня, като професионалист. Ето 5 съвета, които трябва да запомните, когато декорирате малка стая:

 • Третирайте пространствата със светли цветове

За да създадете илюзия за пространство, използвайте трика  на светлите цветове. Така гарантирате, че стените не изглеждат малки.

В края на краищата най-добрият трик е белият цвят/или близък до него/, който ни помага да осветим цялото пространство. Неутралната палитра е наш помощник в разработването на малки пространства. Светлите цветове ще увеличат визузално обема на помещенията.

 • Избягвайте отчетливи текстури.

Придържайте се към финни текстури, подобни за пода, за стените и тавана.

Дизайнерите лесно могат да се привържат към определена текстура и да я използват в цялото пространство. Това не е добра рецепта за единство.

Тук въпросът е по-скоро до намирането на баланс между различни, но финни текстури.

Придържайки се към строгата философия за избягване на различни текстури, ние ви предлагаме да запазите основните повърхности – стени, под и таван – фини една спрямо друга.

 • Идеи за малка баня
  Идеи за малка баня
  Гланцовите или сатенирани повърхности ни помагат да работим със светлината и да постигнем по-равномерно осветление в помещението

В интериорния дизайн се използва голямо разнообразие от повърхности.

Те включват плоски, матови или гланцови бои; неръждаема стомана; стъкло; кристал; керамични плочки; тапети или тъкани; мрамор или мраморни плочки; камък като пясъчник или варовик.

Знаем, че сте любопитни по тази тема и бихте се хвърлили в експерименти, но …. нека избегнем: варовик, матови бои, текстил и тапети.

Метал, мрамори, стъкло са материалите, които ще ни помогнат в тясната кухня и малка баня.

 • Използвайте различни нива на осветление- таванно, стенно, а защо не и подово?

Качеството на осветлението оказва пряко влияние върху настроението в стаята.

За създаване на динамично пространство се обърнете към разнообразни осветителни тела. Добавете светлина там, където ви е необходима, използвайте димируема светлина, която да може да съответства на различните ви настроения.

 • Аксесоарите са от съществено значение

Без да прекаляваме с драпериите и килимите, огледалата са най-големите ни помощници.

Те увеличават максимално светлината и създават илюзия за по-голям обем. Лесно е да подредите стаята така, че огледалото да е едно от първите неща, които виждате, когато влезете. Това е особено ефективно в малките бани и спални.

 

Автор: Илияна Овчарова

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Моля, имайте предвид, че всички продукти и/или имена на марки™ или запазени марки® споменати на уебсайта са собственост на техните притежатели. Ако сме използвали техните имена, то е било само с информативна и образователна цел без каквито и да е връзки и/или одобрения от/за тях. Всички споменати ресурси и материали са поместени на уебсайта с чисто обучителна цел. Полагаме максимални усилия да предоставяме актуална и качествена информация. В никакъв случай не можем да гарантираме за постигането на конкретни резултати в следствие от нейното прилагане. Ако имате въпроси, свържете с нас. С удоволствие ще съдействаме.

   

  Menu