Как да учим език по Фън Шуй?

Как да учим език по Фън Шуй?

“Фън шуй“ е наука, учение за концентрация, единство на духа с тялото и начин да направим живота си по-добър. Фън шуй течението има няколко съвета, които трябва да  се следват, ако искаш да научиш езици. Според идеологията на учението има три основни неща, които трябва да се направят:

 

Учене Фън Шуй
Учене Фън Шуй
 1. Достатъчно дневна светлина в помещението, в което смятате да учите избрания език. Светлината и водата са основните източници на положителна енергия в дома. А според Фън шуй единство на духа и тялото и концентрация се постигат в помещение, в което има приток на ин или положителната енергия „чи“. (освен ако нямате възможност да учите сред природата, което се счита за най- ефективно действащото на ума място)
 2. Застанете в ъгъла на знанието – той трябва да е далеч от прозорци и зад вратата на помощението. Там е най-сигурното място в дома или стаята, че няма да „изтече” положителната енергия и вашата концентрация.
 3. Постоянство –  експертите по Фън шуй казват„ако смяташ да започнеш с Фън шуй сега и да го оставиш по-късно или утре, по-добре не се захващай”.


Основната идея на учението „Фън шуй“ е да подрежда дома, градината, работното място, помещението, където учим в абсолютна хармония с природата. Така жизнената енергия – т.нар. Чи, ще може да тече свободно, което гарантира щастие в семейството и успехи в ученето и работата.
Китайците вярват, че за да промениш живота си, трябва да преместиш 27 предмета в своя дом. Ако все пак не ви се полагат такива усилия, можете да започнете от мястото, където учите или работите. Според запознатите с това изкуство всяка промяна в подредбата кара енергиите да се движат по различен начин. Важното е да намерите най-добрия за вас.

Хубавото на Фън шуй е, че всеки път когато нещо бъде направено по съвършен начин, енергията „Чи“ отново се възражда. Тоест никоя грешка в интериора не е фатална. Дори да седите на възможно най-неблагоприятното място за учене на чужд език, това може да се поправи. 


Добрата енергия


Основен принцип във Фън шуй е жизнената енергия да се движи плавно. Затова към помещението, където учите или работите, не трябва да води дълъг тесен коридор. Ако искате ученето на чужд език да върви гладко, мястото трябва да бъде просторно. Тесните помещения се свързват с бавното и трудно постигане на успех, точно обратното важи за широките помещения.

учене фън шуй
учене фън шуй

За тази цел не е подходящо помещение, което дели една стена с тоалетна, нито такова, което се намира под тоалетната на горния етаж. Течащата вода може да помогне за изчистване на проблемите и за промяна, но в случая се смята че символизира изтичането на знанието и парите. Правилните форми са най-подходящи за офис. Ъглите са източници на отрицателна енергия. Но дори да работите и учите в стая, която е неправилен многоъгълник, лошите енергии могат да се поправят, като поставите в ъглите живи растения. Огледалните повърхности се използват, за да насочват енергийния заряд в желаната посока. Не избирайте такива, които се състоят от много части. Те разрушават енергията и влияят зле на концентрацията при ученето на чужд език и здравето.

Хармонията във Фън шуй се търси в баланса между противоположностите, символизиращи ин и ян (женското и мъжкото начало). Този баланс може да се пренесе в интериора на мястото, където учите или работите – като се съчетаят прави и леко извити форми.
Фън шуй се стреми към равновесие и между

Петте основни елемента– земя, вода, огън, метал и дърво. Те могат да повлияят на ученето и работата ви, като й попречат или я подпомогнат. Ако сте разхвърляни и хаотични, но пълни с идеи, Фън шуй специалистите препоръчват да наблегнете на обзавеждане, доминирано от елемента земя. Той ще канализира усилията ви, ще стимулира търпението и последователността ви. Ще получите подкрепата му, като използвате жълтия цвят, квадратната форма, глинените съдове и керамиката в интериора.
Мислите, че не разбирате добре хората около себе си, или се чувствате изолирани? Елементът вода стимулира комуникацията, емпатията, разбирателството с околните. Свързва се още с пътуването, образованието и въздействието върху другите. Водата има свойството да отмива лошите емоции, но и успеха, ако оставите чешмата да капе. За да стимулирате благотворните страни на елемента, можете да държите чаша с чиста вода на бюрото си, да сложите аквариум в офиса или стаята, където учите, или да използвате вълнообразни форми, черно или синьо в интериора.

Ако харесвате работата си, но заплатата ви е ниска, рядко имате думата за важни решения, а идеите ви рядко се приемат от началниците, използвайте метални предмети в интериора, кръглата форма и сребристи, златисти или медни на цвят акценти. Те символизират елемента метал, който стимулира успеха, властта и богатството.

Уморени сте и ви липсва страст и решителност? Ще получите нови сили за учене и работа, а и ще станете по-импулсивни, силни и харизматични, ако стимулирате влиянието на елемента огън. Той може да бъде представен от червения цвят и триъгълната форма. Поставете на бюрото или в кабинета си красиви ароматни свещи, които да запалвате от време на време, когато сте уморени. Според специалистите по Фън шуй те ще ви заредят с енергия.

Ако пък искате да провокирате личното си развитие, но сте изтощени и ви липсват свежи идеи, можете да получите помощ от елемента дърво. Той е отговорен за креативността, комуникацията и растежа. Неговите символи са зеленият цвят, правоъгълната форма, растенията. Растенията в интериора според традициите на Фън шуй трябва да имат закръглени или овални листа. При декорацията трябва да се вслушвате и в собствения си усет и интуиция – ако сте любители на кактуси, не се отказвайте от тях, както и от лианите, на които приписват генериране на отрицателна енергия. Важното е да се грижите за тях редовно и да им се възхищавате по-често. А ако разположите цъфтящите цветя в югозападната част на офиса, те ще ви помогнат да подобрите отношенията с колегите си. Влиянието на изкуствените растения не може да се сравни с това на естествените. Те могат да се използват само в места без естествено осветление – в тоалетната, в коридорите, за да омекотят острите ъгли, в ниши и арки. Дори да харесвате сухи цветя и трънливи клони обаче, не ги използвайте. Те носят само негативна енергия.

Как да подредим работното място?Modern workplace with beautiful miniature zen garden and computer in room

Ако можете да избирате как да разположите бюрото си, най-добре е то да е с лице към прозореца, който освен на светлина е и източник на положителна енергия. Ако не можете да си осигурите гледка навън, поставете огледало или красива картина на стената пред себе си. От мястото си трябва да можете да виждате добре кой влиза в стаята. Никога не седете с гръб към вратата и към колегите си, защото според Фън шуй това е потенциално опасна ситуация. Съобразете положението на бюрото си според благоприятните си посоки или поне да избегнете неблагоприятните. Те са различни за всеки човек и зависят от пола, годината и датата на раждане.

След като сте намерили своето място, трябва и да го подредите подходящо. Според Фън шуй хаосът по бюрото се пренася и в мислите, така че не се успокоявайте, че сте артистично разхвърляни. В чекмеджетата ви също трябва да цари ред. Трябва да знаете защо нещата в тях ви трябват. Ако нещо не се използва, по-добре го изхвърлете или го подарете на някого. Счупените уреди имат лош Фън шуй, така че или ги поправете, или се освободете от тях.

Добре почистеното ви бюро се нуждае от ярък акцент. Той ще ви зареди положително и ще балансира мощния поток енергия, който излъчва компютърът. Фигурка от планински кристал пък ще ви помогне да мислите трезво и аналитично. Ще стимулирате творческото мислене, ако поставите в центъра на бюрото си предмет в сиво или синьо.

Снимката на близките хора или вашата собствена, която ви показва, практикуващи любимо занимание, е не само мил жест. Тя ще ви осигури емоционална връзка с тези хора или с това занимание, дори когато работите или учите до късно. Така няма да си създавате негативно отношение към работата, която ви разделя от любимите ви неща.
Мястото на телефона е отдясно, ако сте десничар. Ако си служите с лявата ръка, поставете ги в далечния ляв ъгъл. Така ще стимулирате ползотворните контакти.

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

  С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

  Автор: Елена Терзиева 

   

   

   

  Menu