Цветове за дома според философията на Фън Шуй

Цветове за дома според философията на Фън Шуй?
capsulated energy
capsulated energy

Философията на Фън Шуй е съсредоточена върху положителната енергия “Чи”, която носи хармония и баланс. Фън Шуй  е класифициран като едно от петте изкуства на китайската метафизика и на практиката обсъжда архитектурата от гледна точка на “невидимите сили”, които свързват вселената, земята и човечеството заедно. Използваики  цветове, форми и материали, който представлява огън, земя, дърво, вода или метал, можем за да подобрим енергията в нашия дом, офис какато и да подобрим нашето физическото, емоционалното и психическото здраве. За да включите елементите в живота и дома си, трябва да определите къде искате да насочите енергията “Чи”. Най-силният начин да подобрите и активирате определен вид енергия е да внесете действителния елемент в пространството. Например да използвате свещи, за да внесете елемента Огън във вашия дом, или да използвате растения за да внесете жизнената, младежка, творческа енергия на елемента Дърво. Цветовете са мощно средство което можете да използвате, за да внесете силата на петте елемента във вашето пространство.

Цветът има важна функция във философията Фън Шуй. 
colors feng shui
colors feng shui

Цветът прави видимо качеството на енергията, с която се обграждате. Независимо дали е енергията на къщата, в която живеете, или енергията идваща от цвета на дрехите, вие сте непрекъснато под влиянието на на жизнената енергия “Чи”. Колкото по-сиви, по-черни, по-тъмни са тези цветове, толкова по-сив, по-черен и по-тъмен става животът ви и толкова повече изчезвате в сивото ежедневие. С внасяне на цветове в интериора и гардероба си правите точно обратното – прогонвате сивотата и скуката от живота си . Внасяйки свежи светли тонове и цветове, внасяте светлина и щастие – където има светлина, там буквално има живот и движение.

Не е необходимо да се превеждате или разбирате цвета. 

Цветът се усеща и преживява на подсъзнателно ниво: вашето тяло и емоции реагират директно на него, без намесата на вашата сложно мислеща глава.

wave feng shui
wave feng shui

Цветът ви кара да танцувате, подсилва аурата ви, повишава настроението ви и – доказано – подобрява здравето. Защо? Защото цветът функционира на вибрационна честота, която пряко съвпада с вибрационната честота на вашето тяло. Когато изберете топлината на земните тонове като шоколадово и златисто за дрехите които носите – като също имат още по-силен ефект в комбинация със земни, естествени  материи  – примерно шоколадово кафяво вълнено каре, златисто жълта копринена блуза или закачлива къдрава овча кожа, вие ще изпитате подхранващия, успокояващ ефект на този елемент, без да има неблагоприятен ефект върху тялото ви. Така вие позволявате вашите дефицити да бъдат изпълнени изцяло на енергийното ниво на цвета и материала.

 

 

Попълнете контактната форма и ще получите допълнително информация директно на вашият имейл.

    С изпращането на съобщение към нас вие се съгласявате с нашите Политики за поверителност.

    Автор:  Силвия Георгиева  

    Източници;

    //holistik.nl/feng-shui-kleur/

    //superdraft.com.au

    Menu